Pieni päivitys

Blogin yksi tarkoitus on toimia dokumentaationa, mitä on tullut tehtyä. Välttämättä nämä kuvaukset eivät ole muille kovin kiinnostavia. Laitan nyt tästä välittämättä kuvasarjoja ilmoille.

Laitoin hiljattain Stampedeen paremman moottorikilven. Päivityksestä ei ehkä ollut pahemmin hyötyä kun vastakappale oli edelleen vakio, muovinen moottorikiinnike. Ehkä jäähdytys parani muutamalla prosentilla, mene ja tiedä. Rupesi kuitenkin mietityttämään, onko hyvä että moottorikiinnike on muovia. Muovin joustavuus on hyvä esimerkiksi jousitukseen ja pyöränripustukseen liittyvissä osissa. Toki muovinen osa helposti kolarissa katkeaa, mutta ideana on että välttämättä ei hajoa muuta. Jotenkin voisi olettaa, että jos kaikki osat ovat metallia kaikki tyynni, niin vahinkoa voi tulla enemmänkin, kun alumiiiniset osat eivät jousta. On vähän viheliäistä ruveta rikkoutunutta runkoa vaihtamaan tällaisen takia. Tässä on vähän mutu-tuntumaa mukana mutta ovat metalliosat ainakin kalliimpia. Sikäli tämän puheena olevankin osan hankintaa piti harkita, kun hintaa on nelisenkymppiä. Jossain vaiheessa se tuli kuitenkin ostettua ja nyt asensin sen. Seuraavaksi kuva vakiosysteemistä:

Muovia, muovia. Spurriratas on muuten aika heikossa hapessa.

Moottorin pyöriminen aiheuttaa suuria voimia, kierrosluvut ovat korkeita ihan vakioelektroniikallakin. Jotenkin tuntuu huonolta ajatukselta että osa joka varmistaa hammasrattaiden välyksen eli gear meshin pysyvyyden, on joustavaa materiaalia. Juuri tuon gear meshin kanssa on tässä autossa ollut ongelmia, vaikkakin paikansin yhdeksi aiheuttajaksi moottorikilven tassun alle kerääntyvän hiekan.

Auto piti katkaista remonttia varten. Se hoituu todella kätevästi ainoastaan poistamalla ratassuojan ja irrottamalla 2 ruuvia päältä ja 2 alta.
Hiekkaa on joka paikka täynnä, minkä tahansa paikan avaakin
Kompressori on erittäin oleellinen laite tässä harrastuksessa, muuten putsauksesta ei tulisi oikein yhtään mitään.
Ainakin uusi osa näyttää melko vakuuttavalta vanhaan verrattuna
Ja näyttää hyvältä myös asennettuna
Nyt on metalli vasten metallia

Tajusin, että nyt on varmaan pakko ruveta käyttämään ruuvilukitetta, kun sekä osan kiinnitys että tuo moottorin kiristys on metallia vasten metallia. Tähän asti olen Loctiten käyttöä onnistunut karttamaan. Onhan siinä se huoli, että pitää saada nuo liitokset myös auki tarvittaessa.

Esitellessäni asennusta Stampeden Facebook-ryhmässä joku sanoi, että keskuslaakereita tulee edelleen menemään entiseen malliin. Tuli vähän sellainen olo, että olisiko pitänyt olla joku Hot Racingin tuote. Noissa jenkkiläisissä tuotteissa harmittaa erityisesti kosmiset toimitusajat, ja tuleehan ne tullit ja ALVitkin siihen riesaksi. Mennään nyt tällä mitä on. Ainakin visuaalisesti näyttää törkeän hyvältä nämä viritysosat.

Rengastusta

Lauantaina pitäisi mennä radalle ajamaan. Saa nyt nähdä, saanko noita ratarenkaita kuosiin siihen mennesssä. Katsoessani ohjevideoita tajusin, että olisi hyvä olla oikeankokoiset kumilenkit, jotka pitäisivät rengasta sopivasti vannetta vasten liimausprosessin aikana. En noiksi kumilenkeiksi nyt pysty tänä iltana tai huomennakaan muuttumaan. Se mitä kyllä voi tehdä on pestä nuo renkaat, ne ovat aivan tatimaiset eli likaiset.

Asetonia ja jarrukliineriä tulee tarvitsemaan sitten kun pitää irrottaa vanhoja renkaita vanteista ja vanteet pitää putsata. Tuo WD-40 puolestaan on todellista käärmeöljyä jolla on monipuolisesti käyttöä RC-hommissa. Vanha pullo kesti vuoden. Nyt on myös purkitettua paineilmaa, koska kompressoria ei oikein kehtaa käyttää klo 21 jälkeen kun naisväki on mennyt nukkumaan. Ja yötä vastenhan näitä remontteja useimmiten tehdään…

TK

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *