Lähtenyt kuin Taunus makuulta

Kesästä lähtien musiikkiharrastus on vienyt liikenevän vapaa-ajan 100-prosenttisesti. Jotenkin tämä RC-nysväys ei ole ollut mielessäkään. Koitan nyt tähän dokumentoida mielestäni hyvin onnistuneen linttaprojektin elokuulta.

Noiden vanhojen jenkkiläisten pick-uppien viehätys ei ole mihinkään kadonnut. Stampedeen tekemäni kori jonka esikuvana on 1966 Ford F-100, onnistui sattuman kaupalla niin hyvin, että en ole viitsinyt sitä ollenkaan naarmuttaa.

Muistutuksena kuva Fordista:

Koska Stampeden oma tympeä vakiokori on jo ihan rikki, oli tarkoitus tehdä krouvi kori jota kelpaa paiskoa naarmuista piittaamatta. Ajattelin esikuvana “lauluautoa”, “linttaa” eli vanhaa jenkkiä joka nyt ei ulkoisesti ole niin hyvin ylläpidetty, mutta sisällä on hauskaa kuitenkin. Valitsin koriksi Pro-Linen 1972 Chevy C-10:n jonka mainoskuvat näyttävät tältä:

Mitään näin upeaa en todellakaan tavoitellut. Seuraa kuvasarjaa korin valmistamisesta.

Koritolppien reiät kannattaa peittää maalauksen ajaksi

Maalaus

Seuraavassa kuvassa maalarin kaksi apuvälinettä, fööni sopivilla asetuksilla ja matkakaiutin, josta voi luukuttaa musaa työskentelyn aikana.

Ikkunoiden maskittamisesta en huomannut ottaa kuvaa ollenkaan. Pro-Linen korien mukana tulevat maskitarrat, jotka luonnollisesti sopivat ikkunoiden kohtiin täydellisesti.

Nyt maalataan erittäin ohuita kerroksia ja puhallellaan varovasti föönillä välissä, odotetaan vähän aikaa ja sitten taas maalataan lisää. Hyödynsin Hobbynoxin mustaa RC-maalia.

Maalasin ainakin kymmenen ohutta suihkausta. Prosessissa kesti, mutta valumia ei tullut.

Jälkikäsittelyä

Seuraava vaihe eli ulkokuorta suojaavan kalvon poistaminen on oudosti tyydyttävä (oddly satisfying) välivaihe.

Kuvassa näkyy ikkunamaskit ja naarmut joita suojakalvo on ottanut vastaan

Seuraavassa vaiheessa auto kiiltää pränikkänä. Tulee melkein mieleen, että pitäisikö jättää se tällaiseksi

Jos RC-auton korista aikoo tehdä mattavärisen, on ulkopuolen kiilto poistettava lakkakäsittelyllä. On tarkkaa peliä käyttää oikeaa lakkaa. Minulla oli käytössä Hobbynor Flat Clear Coat R/C Car Spray 150 ml. Jotain ulkopuolisen suojamuovin riekaleita oli jäänyt paikoilleen mutta ne eivät turmelleet lopputulosta, kun poistin ne varovasti.

Maalasin useita lakkakerroksia ulkopuolle. Paikoin tuli jo liikaakin ja tuli harmaampia kohtia.

Sitten seuraa iso määrä kuvia kokonaisesta autosta.

Etelänlippu ei ole poliittinen statement, mutta kyllähän se kuuluu asiaan tällaisessa autossa. En viitsi vääntää asiasta- lippu on pienoismallin aikakauteen kuuluva juttu. Jenkkiläisiin ryhmiin ei kannata kuvia jakaa, koska aihe on siellä herkkä näin nykypäivänä.

En ole raaskinut tälläkään korilla tehdä yhtään ajoa. Vaikka ei ole kyseessä pienoismallimaailman mestarinäyte niin onnistui se ihan hyvin. Pitäisi nyt tehdä yksi täysin epäonnistunut tuotos, jolla ei olisi mitään väliä. Tosin onnistuin alkuperäistä Stampeden koria elvyttämään kuumaliimalla ja ylimääräisillä muoviosilla ihan törkeällä tavalla, joten sitäkin voi nyt taas halutessaan käyttää.

Slashille on varastossa rata-ajokoppa josta pitäisi tulla monivärinen. Se on seuraava projekti! Tämän kopan hankin useastakin eri syystä joskus alkuvuodesta:

  • vanha Traxxasin kori alkaa olla halkeillut
  • alkuperäisessä korissa ikkunat eivät ole läpinäkyvät, joten sillä ei voisi kisata edes teoreettisesti (säännöt)
  • tekemäni metallinhohtovioletti kori nostaa painopisteen niin korkealle, että Slash on kumossa kaiken aikaa.

Seuraavassa mainoskuva Pro-Line Evo Sc-korista:

Missään tapauksessa en tule tekemään tuollaista modernia maalausta (en osaakaan) vaan kolmevärisen maalauksen joka muistuttaa 80-luvun rallicross-autoa. Yleensä mielestäni tarrojen ylenpalttinen käyttäminen on typerää ,mutta tuohon ehkä voi Hobbywingiä, Power HD:ta ynnä muuta mainostaa. Traxxas-tarraa nyt ei ainakaan tule laitettua mihinkään ilmeisistä syistä – olisi mukava paljastaa vasta hypoteettisen voitetun ex tempore-kisan jälkeen että kyseessä on “vain” Slash. Nyt pitäisi vaan lähteä sisäradalle ajelemaan. Ulkona ajamiseen ei ole kelejä ollut pitkiin aikoihin. Vähintään kotipihan ajoreitillä on aina vettä tai kuraa, eikä viitsi noita vehkeitä liata siinä.

Toivottavasti jatkoa seuraa vähän tiheämmin..

TK

P.S. Googlen mainokset tuppaavat Ladan kuvaa tähän väliin. Kyllä Ladankin kori olisi toki passeli maalata, jos sellaisia olisi saatavilla.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *