Ylläpitoa

Olen lomalla. Musiikkihommat järjestelyineen vievät veronsa, isot yksityisbileet ovat tulossa ja tehtiin Savoonkin pieni viikonloppukiertue. Kuitenkin olen irrottanut aikaa olla RC-pajalla iltaisin, koska se on varmin tapa pystyä rentoutumaan. Puolikin tuntia riittää vaikka sitten tosi myöhään illalla. Kesäkuussa kun muut katsoivat jalkapalloa, kulutin tällä tavalla aikaa. Suomen pudottua turnauksesta ei ollut enää mitään mielenkiintoa ko. urheilulajiin. RC-autoilla ajeluun ei ole ollut juurikaan tilaisuutta, mutta ei sen väliä. Tietysti rata-ajon harjoittelu on ollut nollassa. Pääasa että pääsee nysväämään ja kehittelemään juttuja.

Lähinnä autoihin liittyvää ylläpitoa on tullut tehtyä. Isompia projekteja ei ole ollut ja toiminta taloudellisesti säästöliekillä. Autot pitää pitää ajossa kuitenkin. Nyt ensi keskiviikkona tulee vieraita ja heidän poikansa kanssa mennään mahdollisesti oikein soramontulle ajelemaan. Monsteri on kunnossa, kuten viime “numerossa” kuvasin. Rata-autoon tuli sen sijaan ensimmäistä kertaa isompaa ongelmaa.

Kesäkuun puolella fiksasin kuitenkin pienemmän asian. Takavetoisen Slashin takapuskurin tai keulimissuojan kiinnitys on yksi auton vakiokomponenttien heikoista lenkeistä. Koska osa olisi tullut marraskuun jälkeen toista kertaa korjattavaksi, päätin laittaa RPM:n osan tilalle.

Keulimissuoja hajoaa aina samasta paikasta, ulokkeesta jossa ei ole ruuvikiinnitystä lainkaan.

Useimmat RPM:n osat ovat laadukkaampia kuin vakiokomponentit, eivätkä silti ollenkaan kalliita.

RPM:n myyntipakkaukset. Otin myös moottorisuojan käyttöön (sininen osa)

Ohessa kuvia asennuksesta. Asetelma on huikeasti parempi kuin alkuperäinen.

Tämän jälkeen ajelimme tyttären kanssa autolla eräänä iltana. Yhden 2-kennoisen akun jälkeen siirryimme 3S:ään. Kivaa riitti, mutta kävi niin että voimansiirto jumiutui kokonaan ja moottori päästi toimintasavut pihalle.

Purin vaihteiston, mutta en löytänyt välitöntä syytä jumiutumiselle. Samalla kyllä totesin vakiovaihteiston komponenttien heppoisuuden, joka toki on ollut muutenkin tiedossa. Päätin että korjaan vaihteiston myöhemmin ja asennan tilalle Pro-Linen vaihdelaatikon, joka on kaikilta osiltaan jykevämpää tekoa. Halusin että ensi keskiviikon vierailuun mennessä molemmat autot ovat ajossa.

Vaihdelaatikko tuli Saksasta muutamassa päivässä. Suomesta niitä ei saa, vaikka olen Euro RC:ltä monta kertaa tiedustellut.

Käyttämättöminä osat ovat aina nättejä kuin siat pieninä:

Asennus ei ollut minkäänlainen Amerikan temppu:

Vaihteisto käyttää tavanomaista krouvimpia 32DP-rattaita, joten pinionirattaan täytyy olla myös saman hammastuksen mukainen. Hammasvälyksen asettaminen ei tuottanut minkäänlaisia ongelmia. Vaihdelaatikossa on takapuskurin kiiinnikkeet, jotka ovat täysin yhteensopivia aiemmin asennettujen RPM:n moottorisuojan ja roiskeläpillä varustetun takapuskurin kanssa. Vähän aiemmin asennettu RPM:n takapuskurin kiinnike jäi turhaksi.

Samalla järjestelin johtoja fiksummin. Ei nyt vieläkään ole valtavan siisti johtojen pitkän pituuden takia.
Tyylikkäältä näyttää!

Koeajoissa 19 hampaan pinionilla auto suorastaan lensi 2S-akulla. 3S:lle ratastus olisi ehkä liikaa, pitäisi kyllä moottorin lämpötiloja tarkkailla tiiviisti. Harmi, etten ottanut koeajovideota vaan keskityin ajamiseen. Olin laittanut kytkimen melko tiukalle ja “donitseja” tuli mukavasti hiekkatiellä, auto ei niinkään keulinut. On tuolla takavedolla vain aivan helkkarin mukava ajella.

No nyt molemmat autot ovat lyönnissä keskiviikkoa varten! Sieltä ehkäpä sitten kuvia ja tunnelmia.

Innostunein terveisin

Mustakorppi

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *